Oproep Wetenschaps- en innovatieprijs 2021

De Federatie Medisch Specialisten reikt elke 2 jaar de Wetenschaps- en innovatieprijs uit. In 2021 wordt deze prijs toegekend aan een medisch specialist die zich onderscheidt met een onderzoek waarin bestaande behandelingen of diagnostiek worden geëvalueerd. 

Hoe werkt het?

  • Tot 15 december 2020 kunt u uw publicatie insturen naar uw eigen wetenschappelijke vereniging. Hierbij levert u een motivatiebrief aan waarin toegelicht wordt óf en hoe het onderzoek voldoet aan de gestelde beoordelingscriteria. De beoordelingscriteria zijn te vinden op www.demedischspecialist.nl/wetenschapsprijs
  • Wetenschappelijke verenigingen beoordelen de voorstellen en selecteren uit de inzendingen uiterlijk 15 februari 2021 het beste onderzoek voor deelname aan de volgende ronde.
  • Deze inzendingen worden vervolgens beoordeeld door een onafhankelijke en deskundige vakjury onder leiding van ZonMw-voorzitter Jeroen Geurts. Vervolgens wordt bekendgemaakt welke drie onderzoeken als beste beoordeeld zijn.
  • Tijdens een feestelijke uitreiking wordt de winnaar bekendgemaakt. Deze ontvangt, naast de eer, een blijvend aandenken en een geldbedrag van 5.000,- euro (te besteden aan vakgerelateerde activiteiten).

Meer informatie over de Wetenschaps- en innovatieprijs is te vinden op www.demedischspecialist.nl/wetenschapsprijs.

Onderzoek kan ingestuurd worden naar Bureau NVNG via info@nvng.nl