Oproep Wetenschaps- en Innovatieprijs 2023

De Federatie Medisch Specialisten reikt elke twee jaar de Wetenschaps- en innovatieprijs uit om goed onderzoek in de schijnwerpers te zetten. 

In 2023 wordt de prijs toegekend aan een medisch specialist die zich onderscheidt met innovatief onderzoek. Dat wil zeggen: onderzoek naar nieuwe diagnostiek en behandeling, of onderzoek gericht op vernieuwing in de organisatie van zorg en betere zorgprocessen. 

Hoe werkt het?

  • Tot vrijdag 16 december 2022 kunt u uw publicatie insturen naar uw eigen wetenschappelijke vereniging, samen met een ingevuld deelnameformulier. De beoordelingscriteria zijn hier te vinden
  • Wetenschappelijke verenigingen beoordelen de voorstellen en selecteren uit de inzendingen het beste onderzoek voor deelname aan de volgende ronde.  
  • Deze inzendingen worden vervolgens beoordeeld door een onafhankelijke en deskundige vakjury. Vervolgens wordt in mei 2023 bekendgemaakt welke 3 onderzoeken als beste beoordeeld zijn.  
  • Tijdens een feestelijke uitreiking in juni wordt de winnaar bekendgemaakt. Deze ontvangt, naast de eer, een blijvend aandenken en een geldbedrag van 5.000,- euro (te besteden aan vakgerelateerde activiteiten). 

Onderzoek kan ingestuurd worden tot 16 december 2022 naar Bureau NVNG via info@nvng.nl