Wetenschappelijke Ontmoetingen

De NVNG organiseert jaarlijks twee wetenschappelijke ontmoetingen voor haar leden. De wetenschappelijke ontmoetingen vinden plaats in het voor- en najaar. Het thema en de locatie wisselen per bijeenkomst. 

Op vrijdag 7 oktober 2022 vindt de NVNG wetenschappelijke najaarsbijeenkomst plaats in Meander Medisch Centrum te Amersfoort. De bijeenkomst is fysiek en wordt gehouden in het auditorium. 
 
Het ochtendgedeelte van de bijeenkomst zal bestaan uit presentaties in het thema: Nuclear Medicine: from Bench to bedsite, met presentaties over het maken van radiofarmaca en over klinisch fysische uitdagingen op de nucleaire geneeskunde. Na de lunch zal de middag gewijd worden aan de Woldring Prijs en aan presentaties van ingezonden abstracts. Om 17:00 uur wordt afgesloten met een borrel. Het volledige programma is hier te vinden.
 
Aanmelden voor de bijeenkomst is niet nodig. Ten behoeve van accreditatiepunten zullen intekenlijsten rondgaan op de dag zelf. Accreditatie is aangevraagd bij de NVNG, NVKF, NVZA en NVvR. 

 

Online bijeenkomsten en webinars 2020 en 2021

Wetenschappelijke najaarsbijeenkomst 2021 

De Commissie Wetenschappelijke Ontmoetingen van de NVNG heeft op 26 november 2021 een online wetenschappelijke najaarsbijeenkomst georganiseerd van 09.00 - 17.00 uur met het thema “Recente ontwikkelingen binnen klinische nucleaire geneeskunde”. 

Klik hier om de najaarsbijeenkomst terug te kijken. 

 

Wetenschappelijk voorjaarsbijeenkomst 2021

De Commissie Wetenschappelijke Ontmoetingen van de NVNG heeft op 11 juni 2021 een online wetenschappelijke voorjaarsbijeenkomst georganiseerd van 09.00 - 17.00 uur met het thema “Radionuclide therapy: present and future”. 

Klik hier om de voorjaarsbijeenkomst terug te kijken. 

 

Daarnaast zijn in 2020 en in 2021 de volgende webinars georganiseerd: 
 

5 oktober 2020 van 17:00 – 19:00 uur: Nieuwe ontwikkelingen in nucleaire therapieën
Prof. Dr. Fred Verzijlbergen, nucleair geneeskundige Radboudumc, zal de aftrap geven met een visie op de rol en bestaansrecht van de nucleaire geneeskundige. De 2 vervolgsprekers zullen verder dieper ingaan op verschillende therapieën. 

Klik hier om de webinar terug te kijken. 

 
9 november 2020 van 17:00 – 19:00 uur: Radioembolisatie + Woldring
Dr. Arthur Braat, nucleair geneeskundige UMC Utrecht, zal een presentatie geven over lokale behandelingen met isotopen.
De presentatie voor de Woldring prijs wordt gegeven en de Woldring prijs wordt uitgereikt, met aansluitend een inhoudelijke presentatie verzorgd door Philips. 

Klik hier om de webinar terug te kijken. 

 
7 december 2020 van 17:00 – 19:00 uur: Nieuwe inzichten in therapieën
Verschillende sprekers zullen dieper ingaan op therapieën, zowel op de dosimetrie van nucleaire therapieën als nieuwe soorten van therapie voor in de kliniek. Daarnaast zal Siemens een inhoudelijke presentatie verzorgen. 

Klik hier om de webinar terug te kijken. 

 

22 februari 2021 van 19.30 - 21.00 uur:  

  • Quantitative SPECT/CT in support of Lu-177 therapy. Dr Silvano Gnesin, Klinisch fysicus, Institute of Radiation  Physics, Lausanne University Hospital, Switzerland. 
  • Dose planning of radioiodine treatment in differentiated thyroid cancer. Dr. Ir. Roel Wierts, Klinisch fysicus, MUMC+.  
  • Treating patients with thyroid cancer – what can the medical oncologist offer? Dr. Willemien Menke-van der Houven van Oordt. Medisch oncoloog, Amsterdam UMC. 

Klik hier om de webinar terug te kijken.