Wetenschappelijke Ontmoetingen

De NVNG organiseert jaarlijks twee wetenschappelijke ontmoetingen voor haar leden. De wetenschappelijke ontmoetingen vinden plaats in het voor- en najaar. Het thema en de locatie wisselen per bijeenkomst. 

De Commissie Wetenschappelijke Ontmoetingen van de NVNG organiseert dit najaar 3 webinars. Deze webinars vervangen de fysieke najaarsbijeenkomst die door de situatie rond COVID-19 niet door kan gaan.  

5 oktober 2020 van 17:00 – 19:00 uur: Nieuwe ontwikkelingen in nucleaire therapieën
Prof. Dr. Fred Verzijlbergen, nucleair geneeskundige Radboudumc, zal de aftrap geven met een visie op de rol en bestaansrecht van de nucleaire geneeskundige. De 2 vervolgsprekers zullen verder dieper ingaan op verschillende therapieën. 

Klik hier om de webinar terug te kijken. 

 
9 november 2020 van 17:00 – 19:00uur: Radioembolisatie + Woldring
Dr. Arthur Braat, nucleair geneeskundige UMC Utrecht, zal een presentatie geven over lokale behandelingen met isotopen.
De presentatie voor de Woldring prijs wordt gegeven en de Woldring prijs wordt uitgereikt, met aansluitend een inhoudelijke presentatie verzorgd door Philips. 

Klik hier om de webinar terug te kijken. 

 
7 december 202 van 17:00 – 19:00 uur: Nieuwe inzichten in therapieën
Verschillende sprekers zullen dieper ingaan op therapieën, zowel op de dosimetrie van nucleaire therapieën als nieuwe soorten van therapie voor in de kliniek. Daarnaast zal Siemens een inhoudelijke presentatie verzorgen. 

Klik hier om de webinar terug te kijken.