FMS Webinar: Opleiden, het kan anders

dinsdag, 15 februari, 2022

'Een grotere vraag naar generalisten, meer focus op persoonlijke ontwikkeling en de uitdaging van interprofessioneel leren opleiden.' Is dit herkenbaar? De curricula zitten nu al vol en er komt niet meer tijd bij voor de medische vervolgopleiding. De wil is er. De grote vraag is echter: hoe?
 

Graag nodigen we je uit voor het webinar Opleiden het kan anders op dinsdag 15 februari 2022 georganiseerd door de Federatie Medisch Specialisten. In een uur word je online bijgepraat, worden verschillende perspectieven belicht, meningen gedeeld en vragen beantwoord uit de chat. Laat je inspireren en benut dit gratis webinar voor je discipline overstijgend onderwijs of als bij- en nascholing. Opleiden, het kan anders!

Sprekers tijdens dit webinar zijn:

  • Ilse van Nes, revalidatiearts de Sint Maartenskliniek in Nijmegen en uitgeroepen tot opleider van het jaar 2021
  • Jaap Bonjer, chirurg en opleider in het Amsterdam UMC. Naast oprichter van het Amsterdam Skillcentre en tot voor kort voorzitter Nederlandse Vereniging van de Heelkunde
  • Anu ter Haar, aios kindergeneeskunde in het LUMC en bestuurslid van De Jonge Specialist
  • Paetrick Netten, internist en decaan in het Jeroen Bosch Ziekenhuis

Webinarreeks Opleiden 2025
Ook in 2022 organiseert de Federatie Medisch Specialisten webinars waarin de opbrengsten van Opleiden 2025 tot nu toe, worden gedeeld met opleiders, aios, wetenschappelijke verenigingen, en geïnteresseerden in de medische vervolgopleidingen. In deze gratis, korte en interactieve webinars gaan verschillende experts in gesprek met elkaar en met de deelnemers. Daarnaast delen zij hun ervaringen en geven zij concrete handvatten om er zelf mee aan te slag te gaan in zorg en opleiding. Benut deze webinars als aios voor je discipline overstijgend onderwijs of als bij- en nascholing als opleider. Enthousiast? Gebruik de onderstaande links om je direct inschrijven of voor meer informatie over een van onze andere webinars? 

Dinsdag 5 april 2022: Hoe werkt dat interprofessioneel samenwerken?
Dinsdag 14 juni 2022: Hoogste tijd voor integrale zorg in de opleiding
Dinsdag 1 november 2022: Wat kan de patiënt ons leren?